inviplay.nl maakt samen sporten makkelijker

Sporten staat als gevolg van corona onder druk. De broers Paul en Boaz Keurentjes lanceerden eind september samen met Lennert Molema inviplay.nl, een platform dat mensen die samen willen sporten eenvoudig aan elkaar koppelt. En er is geen lidmaatschap nodig.

Wat is inviplay.nl?
Boaz Keurentjes: “inviplay.nl is een gratis dienst waarbij je aangeeft welke sporten je leuk vindt. Zodra iemand in jouw stad iets organiseert krijg je een uitnodiging om mee te doen. Het is een beetje de digitale variant van je buurjongen die vroeger aan je deur stond om te vragen of je kwam voetballen. We willen dat mensen meer bewegen en het sociaal contact stimuleren. Omdat inviplay.nl breed ingezet kan worden zijn veel gemeenten enthousiast, waaronder gemeente Utrecht. Mensen nemen zelf het initiatief om weer de sport te gaan doen die ze leuk vinden. En er zijn kansen voor verenigingen. Zo zijn er al verenigingen die hun club via inviplay.nl openstellen voor niet-leden. Gewoon meedoen wanneer je tijd hebt!”

De dienst is gratis. Hoe ziet jullie businessmodel er uit?
Keurentjes: “Op dit moment pakken we een kleine fee als organisatoren via ons de deelnamekosten verrekenen. Daarnaast werken we samen met een aantal partners die naast hun marketinginzet, ook een financiële bijdrage leveren.”

Met welke partners werken jullie samen?
Keurentjes: “Univé geloofde in de ideefase in inviplay.nl en gaf ons het duwtje in de rug dat nodig was om van de grond te komen. Als zorgverzekeraar ondersteunen zij initiatieven die bewegen stimuleren omdat dat mensen gezonder maakt. Inmiddels zijn ook Perry en Rabobank Utrecht betrokken bij de uitrol. Wij verbinden onze sponsors aan de deelnemende sporters door bijvoorbeeld evenementen vanuit hun winkels op te zetten. Dat kan op die manier voor extra klanten op de winkelvloer zorgen. Op vertoon van je Inviplay-account krijgen ze bijvoorbeeld ook korting in de winkels van Perry. En zij nemen Inviplay mee in hun marketing."

Er zijn nu al 1500 mensen die via inviplay.nl sporten

Fonds Gehandicaptensport heeft met Uniek Sporten een soortgelijk platform voor G-sporters. Is er overlap, of samenwerking mogelijk?
Keurentjes: “Bij het toevoegen van een activiteit kun je in de beschrijving vermelden dat je G-sporter bent. Als je via ons iets organiseert, krijgen alle mensen die ook die sportinteresse hebben en binnen een bepaalde straal wonen een uitnodiging. Dus ook niet G-sporters. Uniek Sporten vinden we een heel mooi initiatief en zou op termijn hier ook in meegenomen kunnen worden.”

Wat zijn jullie volgende stappen?
Keurentjes: “We zijn er afgelopen juli met z’n drieën fulltime ingestapt. Om de nodige volume te creëren richten we ons op 1 stad tegelijk. We zijn gestart in Utrecht, de andere grote steden volgen in het 4e kwartaal. In Utrecht hebben we een alliantie met een zestal verenigingen, de gemeente en SportUtrecht. Daarnaast werken we aan een app die aanmelden nog makkelijker moet maken. En we weten bijvoorbeeld dat sommige groepen het leuk vinden om uitslagen bij te houden. Er kunnen daarom sinds kort groepen en teams aangemaakt worden, waarmee je binnenkort makkelijk een klassement kunt bijhouden.”

Waarom wordt Inviplay een succes?
Keurentjes: “We hebben inviplay.nl een jaar lang getest, met geweldige resultaten. Zo vonden bestaande sportgroepen nieuwe spelers en zijn er nieuwe sportgroepjes ontstaan. Steeds meer grote partijen zijn betrokken bij de uitrol omdat uit de resultaten blijkt dat mensen hierdoor eindelijk weer gaan sporten en meer sociaal contact hebben met anderen. De eerste resultaten sinds de start eind september zijn ook weer boven verwachting. Er zijn nu al 1500 mensen die via inviplay.nl sporten. Zondag 4 oktober werd José Lopes verrast tijdens een indoor beachvolleybal avond. De 1500ste inviplayer ontving een exclusief sportshirtje en natuurlijk het felbegeerde Inviplay petje! De behoefte is echt groot.”