Tennissers beste betaalde sporters

Zowel bij de mannen als de vrouwen staat een tennisser als bestbetaalde sporter bovenaan. Dat blijkt uit de lijst van bestbetaalde sporters ter wereld van het tijdschrift Forbes.

Met Roger Federer is het de eerste keer dat een tennisser de top 100 aanvoert. Federer verdiende afgelopen jaar 106,3 miljoen dollar. Dat gebeurde voor het grootste deel via sponsorcontracten. Zo’n 100 miljoen kwam via endorsements met merken als Nike, Credit Suisse, Barilla en Rolex. Met zijn kledingsponsor Uniqlo sloot hij in 2018 een tien jarig contract voor 300 miljoen dollar.
Op de tweede plaats in de lijst staat opnieuw Cristiano Ronaldo met 105 miljoen dollar. Derde is Lionel Messi met 104 miljoen. In 2019 stond Messi nog eerste. Ook in de top 5 staan Neymar (4e) en LeBron James (5e), die respectievelijk 95,5 miljoen en 88,2 miljoen verdienden.

De lijst wordt vooral bezet door Amerikaanse basketballers, honkballers en American Football-spelers. Er staan maar twee vrouwen in de In de lijst: Naomi Osaka (29e) en Serena Williams (33e). Osaka is met 37,4 miljoen dollar de beste betaalde vrouwelijke sporter ooit. Osaka sloot een lucratieve deal met Nike dat haar vorig jaar meer dan 10 miljoen betaalde. Ook heeft Osaka deals met Procter & Gamble, All Nippon Airways en Nissan.
Er staan geen Nederlanders in de lijst van 100 bestbetaalde sporters.

Foto: Wikipedia