FC Groningen en SC Heerenveen sluiten partnership met TOTO

TOTO is vandaag verder gegaan met het afsluiten van partnerships met Eredivisieclubs. Met FC Groningen en SC Heerenveen is TOTO partnerships aangegaan voor drie seizoenen.

Het logo van TOTO zal de komende jaren op de mouw van het groen-witte shirt van de Trots van het Noorden prijken. FC Groningen is trots dat het een betrokken partner als TOTO voor langere periode heeft kunnen binden.

Wouter Gudde, algemeen directeur van FC Groningen kijkt uit naar een mooie samenwerking met TOTO. “We zijn hartstikke trots dat we juist in deze tijd met een partij als TOTO gaan samenwerken. We gaan ervoor zorgen dat TOTO onderdeel wordt van onze club en op een leuke en originele manier met onze supporters en sponsors in contact wordt gebracht. Een manier die bij FC Groningen past.”

Sam Depoortere, business director bij TOTO over de overeenkomst tussen TOTO en FC Groningen: “Het klassieke groen-witte shirt van FC Groningen en het groen-wit van TOTO, dat moet wel een winnende combinatie zijn. Wij zijn trots de nieuwe sponsor te zijn van de Trots van het Noorden en kijken uit naar een prachtige samenwerking.”

TOTO ook partner Heerenveen

TOTO is de komende drie seizoenen ook als businesspartner verbonden aan sc Heerenveen. Beide partijen hebben daarbij de intentie voor een langere samenwerking. Het partnerschap komt onder meer tot uiting op de mouw van het shirt, waar het logo van TOTO te zien zal zijn.

Nogmaals Sam Depoortere, Business Director bij TOTO: "Een club met zo’n rijke historie en mooie tradities, daar voelt Koning TOTO zich thuis. TOTO is trots om vanaf komend seizoen sponsor te zijn van sc Heerenveen en zichtbaar te zijn op het wedstrijdshirt en in het prachtige Abe Lenstra stadion."

Op zijn beurt is ook sc Heerenveen content met de samenwerking. "TOTO is al jaren onlosmakelijk verbonden met voetbal", stelt commercieel manager Martin Koopman. "Als sponsor van het bekertoernooi en de komende tijd als partner van sc Heerenveen. Met TOTO hebben we in ons jubileumjaar een sponsor van naam aan de club weten te binden. Samen gaan we voor een win-winsituatie."

Op de foto: Sam Depoortere (Business Director TOTO) en Martin Koopman (commercieel manager sc Heerenveen)

TOTO en voetbal

FC Groningen en SC Heerenveen zijn de vierde en vijfde in de serie partnerships die TOTO afsluit met Eredivisieclubs. Gisteren werd bekend dat TOTO ook partnerships heeft gesloten met Sparta Rotterdam, Willem II en FC Utrecht. Contracten met onder andere ADO Den Haag, FC Twente en Vitesse zijn nog te verwachten. De financiële bijdrage per club verschilt, maar ligt tussen de 100.000 en 200.000 euro per club per jaar. De top drie (Ajax, Feyenoord en PSV) heeft al voorafspraken met andere kansspelaanbieders dan TOTO. Zo zou Feyenoord al een voorcontract hebben met Unibet.
TOTO is ook partner van de KNVB en naamgever van de TOTO KNVB Beker.