Artikelen

De maatschappelijke magie zit ‘m in de kleine dingen

De laatste jaren merkt onderzoeksbureau Markteffect in de gesprekken die men voert dat het belang van maatschappelijke activaties bij sportsponsoren aan het opschuiven is. Waar dit onderwerp een aantal jaren geleden nog een soort verplicht onderdeel was in de sponsormix, wordt er tegenwoordig steeds vaker bewust budget voor gereserveerd. En dat is een goed teken, vindt Michael Petit van Markteffect.

Niets is voor eeuwig

Nike wordt vanaf 2027 de nieuwe ‘kit supplier’ van de Duitse voetbalbond DFB en neemt de plaats in van adidas. Het zorgde voor veel ophef in Duitsland. Maar niets is voor eeuwig, zeker niet in sponsoring, constateert Marcel Beerthuizen.

MediaMarkt hoofdsponsor Feyenoord

Feyenoord heeft vanaf komend seizoen een nieuwe hoofdsponsor: MediaMarkt Nederland. Het partnership gaat in op 1 juli 2024 en is afgesloten tot en met 30 juni 2027. De driejarige overeenkomst werd vandaag officieel bekrachtigd in De Kuip. MediaMarkt is de opvolger van EuroParcs dat afgelopen vijf jaar hoofdsponsor was.

RKC Waalwijk en Willy Naessens verlengen samenwerking

RKC Waalwijk heeft het contract met hoofdpartner Willy Naessens verlengd, waardoor de industriebouwer ook de komende twee jaar op de voorkant van het shirt zal prijken.

Jumbo start grootschalig initiatief voor betere buurten

Jumbo start het grootschalige initiatief ‘Samen een betere buurt’. Voor iedere winkel wordt, bovenop het bestaande budget, € 1.000 extra beschikbaar gesteld om dit voorjaar te besteden aan impactvolle buurtinitiatieven. Inwoners uit de buurt mogen initiatieven aandragen.

PSV - AZ in Virtual Reality te beleven

Zaterdag 6 april om 18:45 uur staat de topper PSV – AZ op het programma. Deze wedstrijd is voor een select publiek live te zien in virtual reality (VR). ESPN en KPN slaan de handen ineen en brengen voor het eerst in Nederland een Eredivisiewedstrijd op deze manier in beeld.

KNVB sluit partnership met huidverzorgingsmerk La Roche-Posay

De KNVB en huidverzorgingsmerk La Roche-Posay slaan de handen ineen voor een partnership. Een partnership met de focus op het insmeren en beschermen van de huid tijdens zonnige voetbalmomenten, met als doel bewustwording te creëren over het belang van huidbescherming tegen UV-straling voor zowel voetballers als supporters.

SBS9 wordt Viaplay TV

Talpa Network zet zijn open mediastrategie extra kracht bij met het sluiten van een strategisch contentpartnership met Viaplay Group, het moederbedrijf van streamingservice Viaplay. Talpa Network krijgt toegang tot een selectie van het sportaanbod uit het portfolio van Viaplay en gaat dit uitzenden op het huidige SBS9 dat per 5 april a.s. verdergaat onder de naam Viaplay TV.

Zorg en Zekerheid verlengt partnership met ZZ Leiden Basketball met drie jaar

In de middencirkel voorafgaand aan de wedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball tegen Liège Basket van zaterdagavond hebben Marcel Verburg, voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball, en Henk Gerla, lid van de Raad van Bestuur van Zorg en Zekerheid, de samenwerking voor de komende drie jaar met een handshake bezegeld. Het sponsorcontract loopt door tot en met het seizoen 2026/2027. Momenteel is de zorgverzekeraar bezig aan het achttiende seizoen als hoofdsponsor van de regerend lands- en BNXT-kampioen.

Sport Pride en Volleybalvereniging US bundelen krachten voor inclusieve volleybal toekomst

De komende drie jaar bundelen Volleybalvereniging US uit Amsterdam en de Sport Pride Foundation hun krachten voor inclusiviteit en diversiteit op weg naar de Eredivisie. Door de focus te richten op talentontwikkeling willen beide partijen een platform bieden waar jonge talenten kunnen gedijen en hun volledige potentieel benutten, ongeacht wie ze zijn of waar ze vandaan komen.

On sponsor van de Dam tot Damloop

De Dam tot Damloop, het iconische hardloopevenement dat jaarlijks duizenden deelnemers en toeschouwers trekt, kondigt met trots een nieuwe samenwerking aan met kledingmerk On.

GGM Gastro verlengt Stersponsorschap met FC Twente

GGM Gastro en FC Twente hebben het stersponsorschap opengebroken en verlengd tot 2026. Beide partijen tekenden in De Grolsch Veste de vernieuwde overeenkomst. Hierdoor is GGM Gastro, Europese marktleider voor grootkeukenapparatuur en accessoires, ook de komende twee seizoenen Stersponsor van FC Twente. Het bedrijf, met haar hoofdvestiging in Ochtrup, blijft zo zichtbaar rondom de thuiswedstrijden van FC Twente.

Mitsubishi Electric en KNVB trappen tweede Groene Clubweken-campagne af

Vandaag trappen Mitsubishi Electric en de KNVB af voor de tweede editie van De Groene Clubweken. Daarmee geven ze invulling aan de groeiende vraag naar duurzaamheidsoplossingen voor voetbalclubs in Nederland.

Mizuno viert 25 jaar partnership met Amsterdam Marathon

Mizuno is in 2024 25 jaar verbonden aan de TCS Amsterdam Marathon. Dennis Frankfort, sales & marketing manager Benelux bij Mizuno, kijkt terug op een kwart eeuw succesvol sponsoren.

Sports Innovation League van Nederlandse Loterij helpt start-ups met sportinnovatie

Nederlandse Loterij lanceert de Sports Innovation League, in samenwerking met NOC*NSF en Rockstart. Dit initiatief stimuleert innovatie in de sport om de sportdeelname, de betrokkenheid bij sport en het sportplezier in de samenleving te vergroten.