Artikelen

Office Centre verlengt hoofdsponsoring FC Groningen voor onbepaalde tijd

Office Centre verlengt het hoofdsponsorschap bij FC Groningen voor onbepaalde tijd. De verbintenis gaat medio 2021 in, na afloop van de huidige overeenkomst. Office Centre is sinds het seizoen 2019/2020 als hoofdsponsor verbonden aan FC Groningen.

Terugloop commerciële inkomsten Feyenoord vanwege corona

Bij Feyenoord bedroegen de inkomsten uit partnerships, business seats, units en boarding in het seizoen 2019-2020 28,6 miljoen euro, 1,1 miljoen minder dan de 29,7 miljoen een seizoen eerder. Het grootste deel van de terugloop is het gevolg van corona. Ondanks het coronavirus heeft Feyenoord het seizoen weten af te sluiten met een positief bedrijfsresultaat van 0,5 miljoen euro op een omzet van ruim 73 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de club.

"Eindhoven wordt fitter, vitaler en dus gezonder"

Afgelopen week hebben de samenwerkende partners in Brainport Eindhoven een vitaliteitsplatform gelanceerd om van Eindhoven en omstreken niet alleen de slimste, maar ook de vitaalste regio van de wereld te maken. Hiermee willen de partners het belang onderstrepen van een vitale regio waarin talent ontwikkeld en behouden wordt. Frans Janssen (Commercieel Directeur PSV) en Victor Donker (Marketing Manager High Tech Campus), vertellen hoe.

Feyenoord verlengt hoofdpartnership met Droomparken

EuroParcs Group, het moederbedrijf van Droomparken, en Feyenoord hebben de huidige overeenkomst verlengd tot en met juni 2022. Bovendien hebben ze een optie in het contract opgenomen voor nog een extra seizoen. Onderdeel van de afspraken is dat EuroParcs nu al op de tenues van de Rotterdamse club prijkt, tijdens de Europa League wedstrijden dit seizoen.

Ruud de Langen in directie dentsu Nederland

Ruud de Langen is aangesteld als Chief Growth Officer van dentsu Nederland. Ook maakt het bureaunetwerk bekend dat de wereldwijde organisatie Dentsu Aegis Network verder zal gaan onder de naam dentsu.

Mastercard verlengt UEFA Champions League partnership

Mastercard heeft zijn sponsoring van de UEFA Champions League verlengd voor de periode 2021-2024. De samenwerking tussen UEFA en Mastercard begon in 1994. De overeenkomst omvat ook sponsorrechten voor de UEFA Super Cup in 2021, 2022 en 2023.

Team Jumbo-Visma rijdt volgend jaar op Cervélo

Team Jumbo-Visma rijdt vanaf 2021 op fietsen van Cervélo. De Nederlandse wielerploeg en de innovatieve fietsenfabrikant gaan een samenwerking aan voor meerdere jaren. De mannenploeg, het Development Team en het vanochtend aangekondigde vrouwenteam zullen ondersteund worden door Cervélo.

Dieperink en Van Bommel starten Branded Currency Company

Mark van Bommel en Michiel Dieperink (voormalig Talpa Global) lanceren Branded Currency Company (BCC), een eigentijds bedrijf dat merken helpt bij het creëren van meer merkwaarde met innovatieve branded currency concepten.

Nederland, België en Duitsland willen samen WK Vrouwen

De voetbalbonden van België, Duitsland en Nederland slaan de handen ineen en gaan gezamenlijk een gooi doen naar de organisatie van het WK voetbal voor vrouwen in 2027.

Team Jumbo-Visma start in 2021 met vrouwenploeg

Team Jumbo-Visma start in 2021 een eigen vrouwenwielerploeg. Daarmee zet Team Jumbo-Visma, dat onder andere beschikt over een World Tour-formatie en een Development Team, de volgende stap in de ontwikkeling van de ploeg. De uitbreiding met Team Jumbo-Visma Women is tot stand gekomen in samenwerking met hoofdsponsors Jumbo en Visma. Ook Parkhotel Valkenburg verbindt zich aan de nieuwe vrouwenploeg.

ING sponsort opnieuw Project Rembrandt

Op 25 oktober komt de NTR met het langverwachte tweede seizoen van het succesvolle TV programma Project Rembrandt. ING maakt ook deze keer de zoektocht naar de beste amateur kunstschilder van Nederland mogelijk.

Wehkamp strategisch partner en shirtsponsor PEC Zwolle

Wehkamp, online shop voor gezinnen, verbindt zich per direct als strategisch partner en shirtsponsor aan PEC Zwolle. De club heeft met het online warenhuis, gevestigd in Zwolle, deze week overeenstemming bereikt.

KNVB en Coca-Cola verlengen partnership

De KNVB en Coca-Cola Nederland hebben hun partnership met een jaar verlengd tot en met 2021. Coca-Cola is via sportdrank Aquarius al sinds 2010 verbonden aan de KNVB en beide partijen hebben de samenwerking sinds 2015 uitgebreid met als doel om de voetbalbeleving in Nederland te vergroten.

Sponsoropbrengsten bij AZ 1,3 miljoen lager

De netto omzet (exclusief transfers) van AZ Alkmaar is gestegen met 5,3 miljoen euro van 25,5 miljoen euro in 2018-2019 naar 30,8 miljoen euro in 2019-2020. Deze stijging komt met name voort uit opbrengsten van Europees voetbal. Door zowel de dakschade als het corona-virus en de hiermee samenhangende compensatieregelingen zijn de reguliere opbrengsten uit wedstrijdbaten, sponsoring en horeca fors lager dan in een normaal seizoen.

Vier grote schaatstoernooien in Thialf voor eind 2020

De KNSB, eventpartner House of Sports en Thialf zijn er in geslaagd om, met hulp van de schaatssponsors, vier grote langebaanschaatswedstrijden in Thialf te organiseren voor 1 januari 2021. Het seizoen begint met de Daikin NK Afstanden, van 30 oktober t/m 1 november.